31.10.11

SoHo


Aradiginiz her markayi, her cesit insani bulabileceginiz bir muhit SoHo. Kalabalik, renkli, heran yasayan bir yer.
 
Deli gibi alisveris eden insanlar sizi sasirtabilir, pek tabi sasirmayip sizde ayni tempoya kapilabilirsiniz bu tamamen alisveris edebilitenizle dogru orantili bi durum ;)

Eger kisa sureli gelecekseniz New York`a bir gununuzu Soho icin ayirmanizi tavsiye edebilirim rahat rahat gezip ara sokaklarda ki sirin butikleri kesfetmek icin.belki ikinci gununuzude ayirmak isteyebilirisiniz :)

Bu arada o gun Wall Street protestoculariyla karsilastik hafif bi korku ve merakla izledik ki korkacak birsey olmadigi ortaya cikti. Neredeyse insan sayisi kadar polis vardi ve duruma cok hakimdiler protestocular da gayet uyumluydu. gerci sonradan olaylar olmus baska gunlerde baska yerler de. iste boyle :)

29.10.11

Halloween

Cadilar bayrami bu kis aylarinda (evet biliyorum ekim kis ayi degildir ama tam bugun burda kar 1 dereceyle buz kutleleri halinde tepemize tepemize yagdi yani burda kis ekim sonundan mart sonuna kadar suruyor yoo hicde abartmiyorum aynen ole. amma da uzun parantez ici cumlesi oldu cumlenin basini hatirlayanlar icin parantezi kapatip devam ediyorum ) buranin dayanilmaz soguguna insanlar dayanabilsin kara kisi eglenceyle karsilayabiliriz hadi diye icad edilmis. bence boyle olmali yoksa bu sogukta o minicik kostumlerle gece gece nasil dolassin ki o kizlar.neyse New York`un kisindan sogugundan karindan soylenmem bitmez benim baska postlara artik deyip Halloween icin suslenen bahcelere gecelim.

28.10.11

Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu Olsun...





Suan sahip olduklarimizin sebebi Cumhuriyetimiz. Kim, nasil engelleyebilir ki kutlamamizi! Emekle, nice zorluklarla,buyuk inancla kurulmus Cumhuriyetimizi gururla kutluyoruz, kutlayacagiz...

25.10.11

Neden,neden,neden!...

Deprem vergisi kesiliyor kac yildir peki nerede bu para? Neden hemen yiyecege,giyecege, cadira, ilaca donusmedi donusmuyor? Neden bu kadar gundur orda insanlar ac, bir cadira muhtac? Kesinlikle beklenen buyuk Istanbul depremi icin Kizilayin cadirlarinin yeterli olmamasi ne demektir! O insanlar soguktan donarken onlara yazlik cadir verilmesi ne demektir ben inanamiyorum! Neden insan hayati bu kadar degersiz!

15.10.11

Statue of Liberty


  Benim icin en buyuk ozelligi bir ada da oylece tek basina durmasi :)

 Rengi tuzlu su yuzunden zaman ıcınde yesile donusmus.





Onlarca kisiyle birlikte feribotla adaya gidiyorsunuz. (kisi sayisi yuzde olabilir burda ki rakam kalabaligi ifade etmek icin :)) Feribotlar Battery Park'dan kalkiyor (Battery Park'dan da baska bir postta bahsederim).


En cok feribottan gorunen Downtown in goruntusu etkileyici. Feribot hareket ettiginde herkes deli gibi resim cekmeye basladigi icin manzarayi izlemek biraz zor olabilir. Hele soyle fon da Downtown guzelce durup bir fotografim olsun derseniz o fotografta bilin ki yalniz olmayacaksiniz :)


Adayi sole bi gezdikten sonra evet gene fotograflar fotograflar ve donus yolculugu donerken feribot Ellis Island a ugruyor isterseniz orada inip bi gezebilirsiniz ada da gocmen muzesi var gorulebilir.


Liberty Island
New York, 10004-1467

12.10.11

Forever 21

Bunlar benim en cok begendiklerim ama secim yapmak cok zor oluyor her defasinda. Oyle guzel, oyle cok cesit ve oyle iste tam aradigim buydu dedigim seyler cikiyor ki karsima. Bir de bu oyle lere oylesine makul fiyatlar eklenince oyleeee de muthis oluyor ki ;)
Tek sorun Forever 21 her daim kalabalik ve talan halinde. ozellikle taki bolumunde bunlarin hepsini bulmak cok zor oluyor :(
Kaliteleri konusunda fiyatlarina gore iyi ama omurluk degiller tabi. Zaten ne oyle omurluk dimi :p





 Bu sonuncuyu tokasıyla yerım ben :)