30.11.11

Little Italy

Little Italy, isminin hakkini vererekten Chinatown`in hemen yanibasinda kucucuk ici dolu tursucuk bir Italya. Chinatown`a kiyasla cok daha kucuk ve sade diyebiliriz.


Ici dolu tursucuk dememin nedeni restaurantlari, pizzacilari ve enfes pastaneleri olabilir. Hersey pek lezzetli gorunuyor herkes de buyuk bir istahla yerken. Restaurantlarin onunde ki masalar iste bole tiklim tiklim.


Alisveris icin Chinatown kadar olmasa da kucuk bir yogunluk sozkonusu yada ben hep en kalabalik gunleri tutturuyorum gene resimlerde hep bi kafa, el, kol cikmis onlari gormezden gelelim lutfen ;)

22.11.11

Yol ustu lezzet duraklari 1

Basliga bakipta aman da ne lezzetli seyler gorecegiz demeyin sakin! lezzet yanibasinizda gidin bir lahmacun, adana durum, midye dolma yiyin,  burda ki en buyuk sorunum budur :(
Dunyanin en lezzetli mutfagina sahibiz bu 1, tum ulke mutfaklarini yalayip yutmusum gibi konusmiyim ama denediklerim bu sonuca varmama yetti bu 2, ayrica kime denettiysem bayildi bayildi Turk yemeklerine (ki burda ole ahim sahim bir kebap yemek hayal hele doner utopyadir! hayatimin en korkunc donerini yiyemeyerek birakmisligim, lahmacunun hayalkirikligi karsisinda aglamisligim da vardir neyse) bu da 3.
Bi ara Vedat Milor`u izleyip kendime iskence ediyordum daha fazla dayanamayip biraktim.Konu nerden nereye geldi neyse.
Bu postun amaci New York`da lezzetli, digerlerine oranla daha saglikli ve hemde uygun fiyatli atistirabileceginiz guzel bir mekani tanitmaktir. Hele vaktiniz kisitliysa ordan oraya gezmekten helak olduysaniz karniniz acikmis veee ahh nerde sole lezzetli 2 dk da yeyip cikacagim biraz dinlenecegim bir yer mi dediniz sakin mcdonalds,kfc ve turevlerine gitmeyiniz Turkiye`dekiler gene burdakilerden cok daha lezzetli ve yenilebilirdir benden soylemesi...
Au Bon Pain de ben gercekten lezzet alarak yiyorum corbalari, sandwichleri, salatalari basarili.Birkacda resim ekleyip internet adresini de verdim mi bence tamamdir :)



              http://www.aubonpain.com/

18.11.11

Chinatown


Chinatown New York`da gittigim en kalabalik, en karisik yer. Sokaklar saticilarla dolu ucuz diye nam saldigindan olsa gerek herkes bi alisveris sevdasinda ama o kalabalikta neye bakilir ne alinir cok bilemiyorum. ayrica ucuzluk konusunda da aman aman ucuz onca zahmete deger diyemeyecegim belki kesfedilecek yerleri vardir degisik ve uygun seyler alinabilecek ama o kesif icin sabir ve saglam bir buruna ihtiyac var sanirsam. evet kokuyor ama bana burda bicok yer ve bircok sey kotu kokuyor bu yuzden bu konuda cok da referans alinacak biri degilim :)


Cin`de gibi hissetmemek elde degil hersey Cince etrafta. Bakiniz mcdonalds bilem Cince :)


 Evet asagida gordugunuz yerler gibi bircok yer mevcut Chinatown`da. Sabahlari basliyorlar onlari vitrine asmaya o asilanlar neler mi? hayal gucunuzle sinirli bu bence :) sabah kuyruk bile gordum ben bunlarin onunde. Camda gorunen buyuk B harfi hijyen icin verilen not A da B de olsa o orda durmak zorunda ve A olmayan bi yerde yemek yemesek iyi olur. Hele Chinatown`da yemesek cok daha iyi olur.




Biraz da alisveristen manzaralar bu arada her fotografta bir  yada birden fazla insan kafasi mevcut hic oyle durayim da suraninda bi resmini cekeyim luksum olamadi malesef kalabaliktan.

 Chinatown cok renkli, cok kalabalik ve cok hareketli ama herseyden daha ilginci sanirim yeryuzunde ki tum irklari gorebileceginiz bir yer, baska bir boyut gibi.

13.11.11

Battery Park


Battery Park konumu, manzarasi itibariyle tercih sirasinda benim icin Central Park ile yarisabilir. En sevdigim manzara deniz manzarasi derim hic tereddut etmem :) Denize bakmak, deniz esintisini hissetmek cok huzur veriyor bana. Baterry Park`da da hepsi mevcut cok gidilesi cok gorulesi bir yer zaten ozgurluk heykeline gidecekseniz Battery Park`dan feribota biniyorsunuz surada tik tik anlattigim gibi.

Birkac tane gormek mumkun bu heykellerden resim cektiriyorsunuz pek tabii parasini odeyip. yaa iste ne sektorler yaratilmis inanilacak gibi degil :)

Bu da gocmen aniti bir zamanlar gemiden atlayarak ABD ye gelenler karaya buradan ciktiklari icin boyle bir anit yapilmis. (Yalniz gemiden atlayip yuzerek burdan cikmakta ayri bir cesaret isi hicbir guvence yok tamamen bir bilinmeze atlayis inanasi gelmiyor insanin. Ama bilinen Turk hikayeleri de var bu sekilde baslayan )


Bu arabalardan sehrin her yaninda gormek mumkun Pretzel denilen "simitin cakmasi" da meshur sayilir. Ustunde kaya tuzu parcaciklari var. Tuzlusu cok tuzlu, tuzsuzu cok tuzsuz bana gore ama gene de denemek isterseniz tuzlusundan deneyin derim. Nerede o citir, sicak, susamli simit ahh ahh hic acmiyim ben bu konuyu baska postlarda anlatirim artik bu buyuk derdimi :(



Bu da ozgurluk heykeli icin feribot sirasi. Hava soguk ve cok esintili olmasina ragmen kalabalik sasirtti biraz beni, kim bilir ada nasil esiyordur.Bu noktada tekrar soylemeliyim ki nisan, mayis eylul ve ekim basi butun heryeri rahat rahat gezmek keyif almak icin en ideal aylar.



Resim olayini biraz abartmis olabilirim eklerken farkettim :) evet son iki geliyor ve bunlar hepsinden daha dikkat cekici olabilir...

 Bu bina da yikilan ikiz kulelerin yerine yapilan The New World Trade Center: Rebuilding the Future! Oldukca uzun zaman bos kalan alanda, buyuk tartismalar sonucu sonun da yapimina baslanan ve oldukca hizli ilerleyen cok yuksek bir bina olmus der ve artik bu postu bitiririm ;)

10.11.11

Sincap :)


Sincaplar burada sokak hayvanlari sokakta kedi, kopek gormeye alismis ben ilk sincabimi gordugumde buyuk bir sevincle makinama sarildim. sonra baktim benim bu sevimli seyi sevme nidalarim etrafa pek bi degisik geldi. Ama ben etrafta pitir pitir dolasan bu sevimli yaratiklarin yanindan olece gecip gidenleri daha degisik buldum tabi o siralar.


ilk sincap fotosu da budur. Sanirim o da beni gorunce sasirdi.


Ben cok seviyorum sincaplari ve hep durup izliyorum, ellerindeki seyleri durup kemirmeleri o koca gozleriyle saskin bakislari beni bitiriyor, alip beslemek istiyorum hatta :) azcik vahsiler gibi ama, copleri karistirma aliskanliklari da var ben pek yakistiramiyorum kendilerine gerci bu aliskanliklarini.