20.12.11

yilbasi temali biseyler :)


Bu binamizda ki agacimiz yaninda yoresinde ona eslik eden kucuk agacciklar ve kapida bi yigin isik yumaklari var ( bole anlatacagima hepsini cekseymisim ya degil mi ). Haliyle eve giris cikislar pek bi eglenceli :)


Mor olan agac gercekten ilgincmis ben sevdim, karli olanin ayri bir asilligi var, tepetaklak durana bi anlam yukleyemedim ama bole satilan agaclar var.




 Bu semsiye isiklandirmasina bayildim ben yaz kis cikarmam bunu :)






Sepette ki kuslar nasil sevimliler, su sapsal kurbagaya cok guldum :))


13.12.11

Yer Gok isil isil...


Aralik ayinin basindan sonuna kadar renkli, telasli hazirliklar suruyor. Heryer, hersey isil isil etkilenmemek mumkun degil. Herkes tatilin, yeniyilin heyecaniyla bir ayini cok mutlu geciriyor bu enterasan aslinda bir ay hayat duruyor, sadece cam agaclari, isiklar, susler ve cilginca alisveris eden insanlarla donuyor burada dunya. Hele cocuklar deli gibi mutlular bende olsam mutlu olurdum, gerci ben bu halimlede cok mutlu oluyorum :) En sevdigim goruntu isikli bir agactir benim bakmaya doyamam ki suan sokakta gorup gorebileceginiz herseyde bir isik olayi var. E haliyle ben buyulenmis gibi bakiyorum :)


Yukaridaki uc fotograf gecen yildan digerleri taze :) Hepsi Fifth Avenue`den. O kadar kalabaliktiki yuruyemedik resmen. Coluk cocuk her yastan insan, cok, buyuk, kocaman soguga aldirmadan oradaydilar. Bebek arabalarinin icinde o kadar minik bebekler vardiki o kalabalikta ve o sogukta.Bir ben alisamadim su soguga! Acaba sogukla savasim diye demi bi post yapsam :P lahana bebek gibi giyinip hizli hareket etmek bi nebze cozuyor sogukla savasimi.



Evet gelelim Fifth Avenue`de ki birbirinden unlu markalarin suslenme savaslarina. Benim favorim acik ara Fendi bakiniz hemen asagida kendisi ;) Yanibasinda da Tommy Hilfiger var o da kocaman isikli fiyonguyla gonlumu caliyor ve ikinciligi kapiyor...





Bu asagidaki bayanin ayakkabilari da guzeldi de ama bi turlu hepsini sigdiramadim ayakkabilar cikamadi. Niye bole oldu tabiki kalabaliktan :)


8.12.11

Koku ile Savasim!


Evet basliktan anlasilacagi uzere tam bir savas durumundayim burada kokularla bir Turca`nin duydugu yeni kokularla savasi :)

Koku en hassas duyummus benim buraya gelince daha cok anladim. Ilk market deneyimimde aldigim koku korkunctu ozellikle et kismindan gelen koku yuzunden uzunca bi sure burnumu kapamak suretiyle gezdim o bolgelerde etrafin bakislarina kayitsiz kalaraktan (ki burada bir parantez acmak istiyorum marketler de karsilasacaginiz tuhaf otesi insanlar var onlar sanki hep orda yasiyor gibiler kendi kendine konusan, sizinle konusmaya calisan, onu mu alsam bunu mu alsam diye soran genellikle 60 yas ustu teyzeler).


Turk restaurantlariyla ilgili sorunum sudur ben kuzu yiyemiyorum yiyorum da kokmayacak en gec 3-4 aylik olana kadar kesilecek (Vedat Milor`dan ogrendiklerimi satiyorum burda) bu noktada burada ki en buyuk talissizligim butun Turk restaurantlarinin kuzu kullanmasi bi tanesi mi danadan yapmaz menusunde ki bi yemegi yok! ki kuzu burada hic yaygin bir et degilken! 3 aylik falanda degiller tabi kokudan anlasilacagi uzere. Kuzudan koku alan ben haliyle domuz kokusuna dayanamiyorum. Bir suredir subway merdivenlerinin dibinde biten o sokak arabalarindan gelen keskin bacon (domuz pastirmasi kahvaltilarin degismez urunu diyebiliriz) kokusuyla,kusmak uzere basladim gunume ama ilk zamanlara gore simdi daha iyi durumdayim. Koku alisilabilen biseymis sanirim, uzun sure maruz kalinan kokulara tepki azaliyor, azalan tepki esittir mide bulantisini azaltmayi basarma :)

Sadece disardaki kokuyla bitmiyor tabiki yasadigimiz binaya gelince bir savas daha basliyor. Bizim kattaki etnik dagilim soyle: Cinli,Japon,Ekvadorlu,Perulu,Kosovali,Turk. Evet herkes yemek pisirdiginde ki kokuyu bi dusunun. Dusundunuz mu onu 2 ile carpin sonuc evet kotu. Nerde o binaya girince biber dolmasi kokan apartmanlar ahh ahh kiymetini bilememisiz belki zamaninda off poff demisimdir o canim kokulara. Bilmediginiz, alisik olmadiginiz bir kokuya dayanmak hakkaten cok zormus.


Vedat Milor bir kuzuyu yerken eger deniz tuzu kokusu aliyorsa kuzunun deniz kenarinda biryerlerde yetistigini anliyor ya hani ben o kadar olmasam da (o kadar olunur mu zaten o nedir ole) bi yemegin icinde ki yagin ne yagi oldugunu daha piserken anliyorum boyle olunca yeni lezzetleri kesfetmem ne kadar istesemde zor oluyor. Yani simdi kimsenin yedigine kotu bisey solemis gibi olmiyim sonucta onlarda sucuk kokusunu duyunca belki onlarada igrenc geliyordur (hic sanmiyorum ama :p ) Biraz o kokuya alismakla ilgili iste.

Perfume diye bir film vardi izlediniz mi bilmiyorum hatta kitabi da var. konu cok uc boyut tabi gene sukrediyim ben halime guzel bi film tavsiye edebilirim bu arada ;)



P.S. Evet tahmin edilecegi uzere yuzume gore buyukce bir burnum var :)