12.4.12

Pizzaaa :)


New York'un en iyi pizzacısı hangisi konusu biraz karmaşık burda :) ama böyle bir geyik var ve gelmişken o en iyi pizzacıya gideyim gibi bi telaş oluyor bununla ilgili çok dehşet bir anım var ama buraya yazmakla bitmez neyse gene konu nerden nereye gidecek hemen toparlıyım yoksa çok konuşasım var şuan :)


Artichoke Pizza lezzetli ve ünlü bir pizzacı. Bu en iyi pizza konusunda benim fikrim hepsi aşağı yukarı aynı sadece içerikte değişiklik yapan ordan ünlü oluyor misal burada adamlar enginarlı pizza yapmış! yuh dimi bencede :)


Bu enginarlı ve ıspanaklı ve gerçekten çok lezzetli yani ben sebze canavarı olduğum için bana şahane geldi. Asagıdaki de domates soslu ve maydonuzlu diğer çeşitlerin pek bi numarası yok ama ben kesinlikle pizzacıya ismini veren enginarlı olanı tavsiye ederim. Bir dilim gayet doyurucu bu arada :)


Fotograflarda ki West Village'de olan Artichoke Pizza, East Village ve Chelsea'de de şubeleri var. Burası gayet salaş (masanın kırıntılarından ve kağıt tabaklardan da görebileceğiniz gibi :) ), küçük ayaküstü bir dilimi mideye indirebileceğiniz bir yer. Eğer oturup adam gibi yiyeceğim derseniz East Village'de ki daha uygun.




 Abajur çok  değişik  geldi ayakkabısı ve file çorabı bile var :)


İşte böyle burada aman aman yiyecek lezzet delisi şeyler olmadığı için bir pizza bir hamburger yarışıdır gidiyor, sonuçta pizza yada hamburger ne kadar lezzetli olabilir ki?! bir kabakçiçeği dolmasının, bir midye dolmanın, bir lahmacunun, bir çiğ köftenin, bir adana kebabın, bir iskenderin, bir akçaabat köftenin (bir bir duramıyorum :) ) yanında! napıyım o kadar çok lezzetli şey var ki bizde! ben çok hasretim hepsine :( postuda ağlamaya bağladım ya neyse canınız çekmesin şu bi dilim şeyi sakın, lezzet konusunda Türk mutfağının liderliği rakipsiz nokta! ;)

9.4.12

Central Park 2



Central Park'da sonbahar favorim olsa da ilkbahar da onunla yarışır gibi. Hem bahar yeryüzüne en çok yakışan mevsim bence. Sadece bahar geldiği için, ağaçlar çiçeklendiği için bile mutlu mutlu en mutlu olabilirim :) sonbahar demişken Central Park sonbahar postu için tık tık ;) ama en son görmek isteyeceğimiz manzara sonbahar manzarası şuan derseniz anlarım :)





Çok fotograf var ama kıyamadım atmaya biraz bol fotograflı olacak bu post. Bu arada bahar geçen seneye oranla çok daha erken geldi New York'a. Burada havaların ısındıgı ilk günlerde insanlar hemen sortlara terliklere geçiyorlar ve beni şok ediyorlar. Botlardan direk parmak arası terliğe keskin geçiş ki hiç bana göre değil bir üşürüm iki e arada ki baharlık ayakkabılar kıyafetler ne olacak değil mi?!









Deniz,göl hatta küçük bi su birikintisi bile manzarayı güzelleştirmeye yetiyor benim için. Central Park'ın gölleri güzelliğine güzellik katıyor hele bu yeşil kafalılar :)






5.4.12

instagram

Arada instagram postlari yapmayi dusunuyorum ama haftada bir falan yaparsam sadece instagram blogu olur gibi :) aylar aylar oncesinde indirip sole bi bakip cikmisligim var ama son gunlerde yeni eglencem instagram.

                                                      surdan takip edebilirsiniz
                                                                   nyturca