12.5.12

Anilar simdi gozumde canlandilar, part1: trafik

Anilar simdi gozumde canlandilar adli bolume hos geldiniz, kac gundur bu sarkiyi soyleyip duruyorum bu hareketin basligi da boyle bisey oldu haliyle :)



İlk olarak trafikteki bir aniyla baslayacagim ve sonra trafik kurallarinin burdaki boyutlarini gozler onune serecegim efendim :)

İlk geldigim haftaydi daha etrafa balik gibi bakiyorken market donusu ilk polis cevirmesiyle karsilastim. Soyle oluyor polis bey arabasinin isiklarini yakiyor ve o aci sirenini otturuyor hemen arkanizda ve siz hemen saga cekmek durumundasiniz. Saga cektiniz ya arabanin icinde elleriniz gorunecek sekilde yukarda kalmak durumunda ve asla ama asla arabadan inmek gibi bi gaflette bulunamiyorsunuz sakin denemeyin de!



Simdi araba durdu beyim korkma dediyse de ben tavsan moduna baglamistim tabi o arada hemen ( ki hic sogukkanli bi insan degilim kalktim buralara geldim bu halimle! ). Polis beyin bir eli belindeki silahinda, bir elinde fener arabanin icine icine bakiyor gelde korkma direk azili suclu muamelesi tabi.  Sonra belgeler falan istedi yuzumuze iyice bakti buyuk bir ciddiyetle ben dedim tamam sinirdan gectim ama buraya kadarmis bu kadar ciddiyete kesin bisey var kesin sinir disi edilecegim :) Polis bey arabasina gitti biz kimildamadan bekliyoruz ama ben onbin senaryo yazdim oynatiyorum bizi :) ve aklima gelen en korkuncu simdi ya islemler icin falan gotururlerse beyimi ne olacak kimseyi tanimiyorum, New Jersey'deyiz ve toplu tasima diye bisey yok ve anliyorum ama konusamiyorum modundayim :) Neyse polis geldi arabanin biseysi odenmemis burda arabalarin odenecek o kadar cok seysi oluyor ki bu unutulmus ve onca zaman hicbisey olmamis ama benim gelisimin 4. gununde olacagı tutmus nasil bi sans ama :)



Oyle cok korktum ki sonrasinda arkada polis arabasi belirse titriyodum (simdi alistim artik :p ). Burda trafik kurallari cok cok ciddi. Kimsenin gozunun yasina bakmiyorlar bildiginiz ceza manyagi oluyorsunuz. Biz olduk ve artik arabamiz yok cok rahatiz. New York disinda evet arabasiz olmak imkansiz ama New York'da cok gereksiz park edecek yer bulamiyorsunuz, park icinde bir suru ceza yeme olasiliginiz cok yuksek. Biz New York'a yeterince katki sagladik odedigimiz cezalarla :) Yani bi kere sansiniz yaver gitti bi olayi polise yakalanmadan atlattiniz diyelim, ikincide yakalanmaniz cok yuksek hemen bitiyorlar arkanizda. O isiklar o siren hemen yaniyor aman aman korkulu ruyam benim :) ve belli bi ceza puani limiti var gectiniz bitti ehliyete veda.
Yedigimiz bazi cezalardan ornekler;
Arabayi park etmek icin yer ararken kemer cikarilir ve hop ceza ama ama ama ben park yeri ariyorum evimin sokagindayim yok dinlemiyor ode!
Buraya park ettim ama 10:00 da temizlik araci gececekmis saat 10.05 aaa ceza yemisim 5 dk ile hadii ode!
Onumde okul araci varmis durmustum ama zaten karsi seritteyim hic mi hareket etmemem gerekiyordu hadiii cift ceza bu sefer ode!


Evet school bus konusu cok ciddi durunca isiklarini yakip dur tabelasini cikarinca kapatana kadar hic bisekilde hareket edemezsiniz. Aslinda tabi cok guzel bi uygulama zaten hepsi cok guzel dee Turk mantigiyla alismak zor oluyor biraz :) o yuzden ilk zamanlar cok ceza yiyorsunuz. Cunku yaptiginiz bir hatayi polisin gormeme olasiligi cok dusuk zaten gorurse bi mazeretiniz olamiyor. Kurallar bu kadar agir ve uygulamalar bu kadar ciddi olunca isterseniz trafik canavari olunda gorelim. Alkollu araba kullanmak icin gercekten akil sagligini kaybetmis olmak gerekiyor!

P.S. fotograflar West Village'den, school bus alinti.

9.5.12

git git tembellik!



Sevgili blogcum biliyorum iyice abarttim haftada bir girilen post sayimi ayda 1'e cikartmanin utancindayim cok tembelim ama cok planli programli herseye yetisen harikalar yaratan biri olmak istiyorum icimde var yani bu istek ;)



Aslinda post haline donusturmek istedigim cok sey oluyor zaman zaman. hatta fotograflar yuklenmeyi secilmeyi bekliyor ( ama o secme ayiklama evresi beni olduruyor iste).



Bahar geldi canlanacagim derken İyice tembellestim bahar yorgunlugu diye bisey varya bide kronik yorgunluk diye bisey varmis, sanirim ben ondan oldum. cok disiplinli bi sekilde spor yapmam gerekiyor sanirim tek kurtulus bu bide gunluk ve haftalik programlar hazirlamam gerek, baya cizelgeli sekilde hemde. Benimle ayni durumda olanlar varsa benim buldugum cozumler bunlar sizin de varsa paylasin hep beraber kurtulalim bu illetten :)


Bu arada artik "anilar" seklinde bir bolum olusturmayi dusunuyorum blogda tabi burada yasadigim seyler olacak, ilginc seyler, Turkiye'de ve New York'da ki farkliliklar kiyaslamalar falan gibi. ( aslinda bunu simdi yeni dusunmus gibi yazmiyim pek tabi uzun zamandir yapmak istedigim bisey bu, hep bu kronik yorgunluk yuzunden iste :p) hem bana ilerde guzel olur okudukca, hem de gelmek isteyen burda olan insanlara fikir olur belki. İste bole simdi bunlari yazdim ki hic degilse utanirim artik da, su planlama isinde ki basarimi gerceklestirmeye de dokerim.

P.S. fotograflar Hudson River Park'dan
P.S. 2 anilar basligi biraz demodemi oldu acaba onu biraz dusuniyim belki degisir ;)