27.10.12

Sonbahar ve Halloween Öncesi


Benim en sevdigim mevsim bahar sonbahar olur ilkbhar olur aralarında seçim yapamıyorum. Agacların sonbaharda turuncu ve kırmızıya bürünmesi, ilkbaharda yeşerip çiçeklenmesi en sevdigim görüntüler.


Özellikle sonbaharın New York'a cok yakıstıgını düsünüyorum. En azından ardından gelecek cok soguk kış günlerini biraz olsun unutturuyor gibi.



Ve Halloween -cadılar bayramı- 31 Ekim, ama tabi neredeyse bir ay önesinden hazırlıklar başlıyor. Heryerde kostüm magazaları türüyor ve içeride yok yok bu yıl ayrıntılı gezdim ve inanamadım nasıl akıl edip bunları düsünmüşler diye diye.



Örümcek en hoşlanmadığım hayvan oldugu icin bu dönemde onu heryerde görmek hic hoş olmasada idare ediyorum ama bazıları o kadar gerçek gibi oluyor ki o kadar olmasada olur bence :)





Bu yıl ilginç bir şekilde Ekim ayı soguk değil bu nedenle Halloween Parade daha gidilebilir görülebilir halde bence. Geçen sene ben soğuktan dışarı çıkamazken o insanlar o incecik kıyafetlerle saatlerce nasıl yürüyüp bide eğleniyorlar ben henüz anlayamıyorum o kafayı. Durumun amacı birbirinden ilginç kostümleri incelemek falanken ben teyze modunda ayy yazık üşüyecek, üşüdü, üşümüyor mu ki? gelgitlerindeydim :)

5.10.12

Brooklyn Bridge


 

 Hello blog ;) post yazma sıklığımda rekora koşmuşum resmen :)





Post yazmak için ilginç bi gün seçmişim, bunca zaman sonra hemde o yüzden sadece Brooklyn Bridge fotoları koymayacağım, iki kelam edesim var!




Bugün şöyle bişey yaşadım. Elin amerikalısı Suriye ile büyük sorunlar yaşadığımızı ve savaşmak üzere olduğumuzu söledi gayet kendinden emin bi şekilde hemde ve bu cümleyi de gayet yerli yerinde kullandı çok olağan bişeymiş gibi.Ortamdaki tek Türk olarak kendimi çok garip hissettim. nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama ona içimdekileri sölememek için zor tuttum kendimi gerçi ingilizcem bir tarih profesorüyle bunu tartışacak durumdaymış gibi milli duygularla biran havaya girmiş olsamda sustum. Bugün taksimde savasa hayır yürüyüşünde susmayan binlerce insan olması hala umut veriyor. Bizim bile olmayan bi uydurma savaş için -ki bizim olsa ne olur savaş olmasın- bir kişi bile ölmesin, biz artık bu pis elleri itelim üstümüzden umarım...




İşte bu da Brooklyn Bridge,  manzarası şahane. Manhattan'dan yürüyerek Brooklyn'e geçip orada da Brooklyn Bridge Park'a uğrayıp manzaraya manzara katılabilir. Köprüler şehirleri çok güzelleştiriyor bence, keşke boğaz köprüsünü oyle korkunç ışıklandırmasalardı.



 

Bu post böyle alakasız iki konudan oluştu ama ne istiyorsam öle yazdım ve sanırım böyle devam edecek. Nadir post girmemin sebebi hep bazı kalıplara uymaya çalışmak hissiyatı oldu.Ama bundan sonra böyle olmayacak burdan birine gözkırpıyorum ;)