13.11.11

Battery Park


Battery Park konumu, manzarasi itibariyle tercih sirasinda benim icin Central Park ile yarisabilir. En sevdigim manzara deniz manzarasi derim hic tereddut etmem :) Denize bakmak, deniz esintisini hissetmek cok huzur veriyor bana. Baterry Park`da da hepsi mevcut cok gidilesi cok gorulesi bir yer zaten ozgurluk heykeline gidecekseniz Battery Park`dan feribota biniyorsunuz surada tik tik anlattigim gibi.

Birkac tane gormek mumkun bu heykellerden resim cektiriyorsunuz pek tabii parasini odeyip. yaa iste ne sektorler yaratilmis inanilacak gibi degil :)

Bu da gocmen aniti bir zamanlar gemiden atlayarak ABD ye gelenler karaya buradan ciktiklari icin boyle bir anit yapilmis. (Yalniz gemiden atlayip yuzerek burdan cikmakta ayri bir cesaret isi hicbir guvence yok tamamen bir bilinmeze atlayis inanasi gelmiyor insanin. Ama bilinen Turk hikayeleri de var bu sekilde baslayan )


Bu arabalardan sehrin her yaninda gormek mumkun Pretzel denilen "simitin cakmasi" da meshur sayilir. Ustunde kaya tuzu parcaciklari var. Tuzlusu cok tuzlu, tuzsuzu cok tuzsuz bana gore ama gene de denemek isterseniz tuzlusundan deneyin derim. Nerede o citir, sicak, susamli simit ahh ahh hic acmiyim ben bu konuyu baska postlarda anlatirim artik bu buyuk derdimi :(



Bu da ozgurluk heykeli icin feribot sirasi. Hava soguk ve cok esintili olmasina ragmen kalabalik sasirtti biraz beni, kim bilir ada nasil esiyordur.Bu noktada tekrar soylemeliyim ki nisan, mayis eylul ve ekim basi butun heryeri rahat rahat gezmek keyif almak icin en ideal aylar.



Resim olayini biraz abartmis olabilirim eklerken farkettim :) evet son iki geliyor ve bunlar hepsinden daha dikkat cekici olabilir...

 Bu bina da yikilan ikiz kulelerin yerine yapilan The New World Trade Center: Rebuilding the Future! Oldukca uzun zaman bos kalan alanda, buyuk tartismalar sonucu sonun da yapimina baslanan ve oldukca hizli ilerleyen cok yuksek bir bina olmus der ve artik bu postu bitiririm ;)

18 yorum:

  1. Fotoğraflar çook güzeeel :) Central PArk'a oldum olası ayrı bir düşkünlüğüm vardır öyle gitmek istedi ki canım şimdii :((
    www.lovesfromfashion.com

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim. Evet Central Park'in ayri bir yeri var sanirim :)

    YanıtlaSil
  3. Henüz gidemediğim ve gidince en az bir 15 gün kalmak istediğim için kısa vadede gidemeyeceğimi bildiğim için daha da merak ettiğim bir yer NY city. Fotoğraflara bakarken bilakis bitmesin istedim canım :) o kadar güzel anlatmışsın ki oraları, bilmeyen birisi olarak hep central park’ı merak ederdim şimdi battery park’ı da listeme ekledim tatlım :)

    YanıtlaSil
  4. Giz, en az 15 gun belirlemekle cok iyi yapmissin canim. 15 gun icin listene neler neler ekleriz daha :)
    Tesekkur ederim guzel yorumun icin ;)

    YanıtlaSil
  5. ozgurluk heykeline gitmek icin sira beklerken kesfetmis ve cok sevmistim bu parki. hatta donuste denize karsi bir bankta oturup keyif yapmistim;)

    YanıtlaSil
  6. GoNcha GoNcha, gercekten ne keyifli bir bankta oturup manzarayi izlemek degil mi :)
    Hosgeldin, gittigin yerlerle ilgil sende yorumlarini yazarsan mutlu olurum ;)

    YanıtlaSil
  7. Senin yuzunden kalkip gidicem yakinda New York a bak, oyle gaza geliyorum yani her severinde :)

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. her ne kadar Amerika'nın batısı daha çok ilgimi çekse de Central Park'ı ve NY'u görmeyi çok istedim bu fotoğrafları görünce :)

    www.izmiristanbularasi.com

    YanıtlaSil
  9. Denizcim, ama kotu mu olur ki bu hiii ;)

    YanıtlaSil
  10. Izmir istanbul Arasi, tesekkur ederim ve hosgeldin :)

    YanıtlaSil
  11. Fotoğraflar için teşekkür ederiz, başka bir dünyaya gitmiş olduk sayenizde:)

    YanıtlaSil
  12. Guzel yorumunuz icin tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  13. bence iyi olmuş canımmm resimleri abarmışmıyım demişsin yaa.. .bende ilk gideceğim zaman bakındım aradım neler bekliyo beni diye hani birinin ğzından duymak yor.. seninki iyi olmuş cnm bence gitmeden arayanlar çok keyifle okuyacaklardır yazını nette karşılaştıklarında:)

    YanıtlaSil
  14. Pembe fiyonk, boyle dusunmene sevindim cok tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  15. Özgürlük heykeline gitmek için kuyruk bekleme değer mi? yoksa uzaktan bakmak daha mı güzel acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sayenizde bir blogum oldugunu hatirladim cok uzun zaman olmus bakmayali :)

      Evet bekleme gidis donus zaman alan birsey kisitli zamaniniz varsa NY da. Ama feribotla adaya gecmek o manzara icin bile kesinlikle gidilebilir derim ben. Ayrica evet heykel uzaktan gorundugu gibi ama yaninda olunca da baska guzel ve adadan manhattan a bakmakta cok hos.

      Sil
  16. Teşekkürler.. Size bir de e-mail gönderdim. Başka sorularım da orada :)) Sevgiler

    YanıtlaSil