18.11.11

Chinatown


Chinatown New York`da gittigim en kalabalik, en karisik yer. Sokaklar saticilarla dolu ucuz diye nam saldigindan olsa gerek herkes bi alisveris sevdasinda ama o kalabalikta neye bakilir ne alinir cok bilemiyorum. ayrica ucuzluk konusunda da aman aman ucuz onca zahmete deger diyemeyecegim belki kesfedilecek yerleri vardir degisik ve uygun seyler alinabilecek ama o kesif icin sabir ve saglam bir buruna ihtiyac var sanirsam. evet kokuyor ama bana burda bicok yer ve bircok sey kotu kokuyor bu yuzden bu konuda cok da referans alinacak biri degilim :)


Cin`de gibi hissetmemek elde degil hersey Cince etrafta. Bakiniz mcdonalds bilem Cince :)


 Evet asagida gordugunuz yerler gibi bircok yer mevcut Chinatown`da. Sabahlari basliyorlar onlari vitrine asmaya o asilanlar neler mi? hayal gucunuzle sinirli bu bence :) sabah kuyruk bile gordum ben bunlarin onunde. Camda gorunen buyuk B harfi hijyen icin verilen not A da B de olsa o orda durmak zorunda ve A olmayan bi yerde yemek yemesek iyi olur. Hele Chinatown`da yemesek cok daha iyi olur.




Biraz da alisveristen manzaralar bu arada her fotografta bir  yada birden fazla insan kafasi mevcut hic oyle durayim da suraninda bi resmini cekeyim luksum olamadi malesef kalabaliktan.

 Chinatown cok renkli, cok kalabalik ve cok hareketli ama herseyden daha ilginci sanirim yeryuzunde ki tum irklari gorebileceginiz bir yer, baska bir boyut gibi.

4 yorum:

  1. Adamlar küçük bir Çin yapmışlar resmen oraya :// ben de kokuyor diye duymuştum tatlım, ama dizilerde gördükçe çok da merak ediyorum burasını, her ırktan insanı barındıran bı kozmopolit mahalleye yolun NY'a düşerse kokuya rağmen gideceğim :)))


    BeTwin Us

    YanıtlaSil
  2. evet canim tabi gelmisken gormek gerek. zaten bu kadar cesit irkin olmasinin nedeni de turistlerin gormeden ayrilmamasi.ama iste o koku etrafta gordugun tuhaf yiyecekler duzensizlik diger bolgelere gore bi hayli pis olmasi falan (cok olumsuz yazdim galiba) biraz zorluyor. Ama bu farkli dunyayi gormek icin degebilir diyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. cıvıl cıvıl enerjisini fotoğraflardan hissettim :)

    YanıtlaSil
  4. Pazar yeri gibi civil civil buyuk bir Cin pazari :)

    YanıtlaSil