22.11.11

Yol ustu lezzet duraklari 1

Basliga bakipta aman da ne lezzetli seyler gorecegiz demeyin sakin! lezzet yanibasinizda gidin bir lahmacun, adana durum, midye dolma yiyin,  burda ki en buyuk sorunum budur :(
Dunyanin en lezzetli mutfagina sahibiz bu 1, tum ulke mutfaklarini yalayip yutmusum gibi konusmiyim ama denediklerim bu sonuca varmama yetti bu 2, ayrica kime denettiysem bayildi bayildi Turk yemeklerine (ki burda ole ahim sahim bir kebap yemek hayal hele doner utopyadir! hayatimin en korkunc donerini yiyemeyerek birakmisligim, lahmacunun hayalkirikligi karsisinda aglamisligim da vardir neyse) bu da 3.
Bi ara Vedat Milor`u izleyip kendime iskence ediyordum daha fazla dayanamayip biraktim.Konu nerden nereye geldi neyse.
Bu postun amaci New York`da lezzetli, digerlerine oranla daha saglikli ve hemde uygun fiyatli atistirabileceginiz guzel bir mekani tanitmaktir. Hele vaktiniz kisitliysa ordan oraya gezmekten helak olduysaniz karniniz acikmis veee ahh nerde sole lezzetli 2 dk da yeyip cikacagim biraz dinlenecegim bir yer mi dediniz sakin mcdonalds,kfc ve turevlerine gitmeyiniz Turkiye`dekiler gene burdakilerden cok daha lezzetli ve yenilebilirdir benden soylemesi...
Au Bon Pain de ben gercekten lezzet alarak yiyorum corbalari, sandwichleri, salatalari basarili.Birkacda resim ekleyip internet adresini de verdim mi bence tamamdir :)



              http://www.aubonpain.com/

18 yorum:

  1. yurtdışındayken benim de en büyük sorunum yemekler konusunda olmuştu.bi de domuz etli yemek yimemmmmm diye konferansı hazırlayanlara sölediğimde adamlar dumur oldu tabi:)çok üzüldüler,biz böyle bişey düşünmedik hiç aklımıza gelmedi dediler:))hatta bi akşam garson bana balık ikramı yapacakken gram ingilizce bilmeyen bir bayan hoca arkadaşı yolundan çevirtti,balığın üzerindekileri temizletti.artık ne koymuşlarsa:))bi de mcdonaldstan o kadar iğrenç bi koku geliyoduki anlatamam,içeri girmedim ama koku dışarıya kadar yayılmıştı,haklısın yani:)

    YanıtlaSil
  2. ayy üzüldüm yaa buranın yemeklerini bu kadar özlemene:( umarım tez zamanda kavuşursun sevdiğin yemeklerree:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok yer gezmedim, görmed,m ama kendi mutfağımızı tek geçerim nerdeyse. :)

    YanıtlaSil
  4. Gulumsecim domuz eti kokusu ve diger tuhaf kokular hakkinda bir post yazsam anca anlatabilirim sanirim derdimi :) yakinda yazmayi dusunuyorum.
    Mcdonalds ve benzerlerinde malasef yaglar ve kokular cok agir, cok sagliksiz,yapay.

    YanıtlaSil
  5. Mambacim napalim bizde tatiller de yiyoruz yiyoruz cilginca yiyoruz :) yazin yedigim midye dolmalarla dukkan acardik sanirim ;) uzulme canim benim yerime de yeeee

    YanıtlaSil
  6. Deli Anne bizdeki cesitlilik lezzet nerde olabilir ki her sehrin farkli bir mufagi var ama sadece kebap ve donerle taniniyoruz. Kebabi araplardan da biliyolar gerci.

    YanıtlaSil
  7. Cok sanslisin NY un yemek konusunda sunacaklari sinirsiz. Guzel turk restoranlari da var ama. Bizim icin de tad o guzellikleri : )

    YanıtlaSil
  8. Aylincim yemek konusunda burada olmak sans mi hic bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Eğer Türk yemeklerini çok özlediysen yer değişelim miiii :) Artk bu blog benim favori blogum haberin olsun. Benim gibi bir New York hastasına yapılır mı buuu :( Fotoğraflara baktım baktım iç geçirdim gittiğin her bir köşede farklı bir anım var. Bu yaz umarım yine oradayımm :) Gelirken sana lahmacun getiririm söz :) (aaa bu arada aklıma geldi ablam hamileyken canı lahmacum çekmişti Bereket ten buldum ben ona belki biliyorsundur orayı)

    YanıtlaSil
  10. Tamam degistirelim ama yemegimi yer geri gelirim ona gore :p lahmacun dedin beni can evimden vurdun Didcim :)
    Doner icin denedim orayi lahmacun icin cesaret bile edemedim sonra. Ablan sevmismiydi ki acaba?
    Demek her kosede bir anin var o zaman senin yorumlarinla daha egenceli hale gelcek yeni postlar cok sevindim buna ;)

    YanıtlaSil
  11. ya kıyamam sana ben, 2 gün yurt dışına gidince gözümün önünden tüm yemekler film şeridi gibi geçiyor.:)
    Bu tür mekanların dekorasyonunda kullanılan renkler sarı,turuncu gibi sıcak renkler, sanırım iştah açtıkları için tercih ediliyor :)

    YanıtlaSil
  12. New York benimde ilgimi cekiyo. Resimlerin cok güzel ! Takipcinim :)
    Liz

    ruechicpieces.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. sJ, 2 gunde bile mi diyorsun, anlarim :)
    Evet sari ve turuncunun sanirim istah acici bir etkisi var.

    YanıtlaSil
  14. Liz, resimleri begenmene sevindim ;)

    YanıtlaSil
  15. au bon pain'den aldigim bardagim hala duruyor :)

    NY'ta calistigim yerin altinda bir subesi vardi. domates corbasina, salatalarina bayilirdim! NY a gore de fiyatlari epey ucuzdu.

    Senin bu blog bana gece gece iyi nostalji oldu :))

    YanıtlaSil
  16. KKT, sandwichlerine corbalarina bende bayiliyorum ve fiyatlarinin uygun olmasinin yaninda saglikli lezzetli olmalari ayri bir arti.

    Eski postlar bana da nostalji oldu :) ve ayni yerlerde bulunmus olmamiz da hos oldu :)

    YanıtlaSil
  17. Insallah yorumumu gorursunuz... Size bir Turk lokntasi onerecegim...brooklynde taci ..siddetle tavsiye ederim...turkiyeye gititigimde bile taciyi ariyoruz..fiyat olarakta cok uygun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) evet Taci'yi cok duydum herkes cok olumlu seyler soyluyor ama daha firsat olmadi gidemedim biraz uzak bana ama tabiki aklimda en kisa zamanda gidecegim.

      Sil