18.3.12

Grand Central Station

Grand Central terminal New York'da ki en görkemli ve merkezi terminal. Mimarisi gercekten cok hos. Ama ilk gordugunuz metro istasyonu burasi ise hazir olun cok buyuk bir hayal kirikligi sizi bekliyor :) Cunku burasi sadece tarihi ve sembolik bir terminal digerleri cok farkli. (bir subway postunda kanitlamayi dusunuyorum) Grand Central tertemiz, gicir gicir ve civil civil (cok ikileme, fazla ikileme :) İlk fotograf internetten alinti bu arada, dis cepheden boyle bir fotograf cekmem mumkun olamadı.






Eger metro ve otobus icin kullanmayacaksanız bile gezip gorulebilecek bir mekan oldugunu dusunuyorum. New York'un kalabaligini, karmasasini, telasini gayet iyi gozlemyebileceginiz bir yer Grand Central Station.






Fotograflar cok kaliteli degil malesef hem aceleyle cekildi hemde isik cok kotuydu asil onemlisi tabi makinem yanımda degildi.






Grand Central Station da alisveris edebilir, yemek yiyebilirsiniz. Ozellikle yemek ve alisveris icin tercih edilebilecek bir yer degil tabi bence. Yukaridaki elbise kagittan yapilmis ve hazir kagittan yapiyoruz bari rukuslukte sinir tanimayalim denilmis. Daha da yazacak bisey bulamiyorum bundan sonrasi fena sacmalarim bence, bi fotograf daha ekler kacarim ;)

20 yorum:

  1. Harika bir mekan. Ne güzel çekim yapılır orda, tabii o kalabalıkta biraz zor olabilir ama neyse :))

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuksek tavan gorkemli avizeler oymali mermerler renkler gercekten guzel de dedigin gibi bi dk durmuyo trafik :) bu fotograflari bile cok zor cektim.

      Sil
  2. çok güzel bir bina, bi gün New York' a gelirsem bu postunu hatırlayacağım :)
    bu subway konusunda seni baya bi dertli görüyorum yalnız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ust uste geldi subway yakinmalarim :) subway de ki insan cesitliligini baska yerde yakalamak imkansiz!

      Sil
  3. Merhabalar; Türkiye'Den kucak dolusu selamlar ve sevgiler!! sağlıcakla kalın...!!:)
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar; tesekkur ederim New York'dan size de selamlar :)

      Sil
  4. Fotoğraflar bize yine de yeterli olacak şekilde cnm.. aydınlatıcı :) merak giderici en azından :)
    Daha çok isteriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda duzenlenmeyi bekleyen fotograflar yeni yerler var da ben cok tembel bi bloggerim :( ama yeni bi duzen kurmak istiyorum ne boyle haftada bi post :) bende daha cok olsun istiyorum Silacim :)

      Sil
  5. Bir New York aşığı olarak blgonu keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorummm :) Süper postlar, fotoğraflar ahhh nasıl özlüyorum gördükçe :( Sen yerimize bol bol gez fotoğraf çek :) Bu arada Grand Central her metro yolculuğumda aktarma noktamdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin... bende paylastigim yerlerle ilgili anilari olanlar geldiginde extra mutlu oluyorum :) umarim ozlemini biraz olsun dindirir blog yada daha atesler gene gelirsin :)

      Sil
  6. NYT;
    Sahiden insan büyüleniyor büyüklüğü karşısında. İçeride yemekler çok traş ama bir keresinde mecburen tam karşısındaki minik köprünün altında bir restorana gittiğimi hatırlıyorum. Fena değildi. Bu arada, 16 Mayıs'ta NY'dayım. :) Ve çok mutluyum. Bunu biliyor muydun? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimarisinden ve kalabaligindan basi donuyor insanin :)
      Aaa bilmiyordum bunu ne guzel :) Muge hem Cesme hem New York bu ne guzel bi hayattir boyle :)

      Sil
  7. Haha! Güzel denk geldi valla. Gerçi tadilat zor. NY turuma kadar bitirmeyi diliyorum işte. :) NY'da dinleneceğim. İnsan freelance çalışınca her yere gidebiliyor. İşin sırrı bu sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senenin birazi bir ege kasabasinda birazi da NY' da yasamayi cok isterdim ama hayal benim ki simdilik :) artik seni takip edip rahatliycam ;) umarim tadilat biter istedigin gibi olur hersey ve NY tatilinde cok guzel gecer ve bakarsin karsilasiriz :)

      Sil
  8. New York'a gidilince kesinlikle bilahare görülmesi gereken bir yer burası, çok ihtişamlı :) istasyonlarda insanların hızlı ve telaşlı hareketlerini izlemeyi zaten çok severim burada bir bankta oturup saatlerini geçirebilir insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizemcim ihtisami biraz korkutucu olabiliyor ama o kadar kalabalik ve karisik ki ilk geldigim yer olsaydi cok korkardim eminim simdi bile basim donuyor kalabaligin hizindan :) mimarisini cok begeniyorum bende :)

      Sil
  9. Cumhuriyetimizin ilk yılları hariç bizde neredeyse özgün mimari yok:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oysa ne guzel dimi tarihi binalar :) modern,dis cephesi tamamen camli,sekilsiz yapilardan cok daha guzeller!

      Sil
  10. NYT, resimlerine bakinca aklima sunlar geldi :))

    1- Clive owen ve Julia roberts in GC merdivenlerinde kovalamaca oynadigi duplicity filmi:)
    2- Papyrus'un o dehset urunleri
    3- GC'de, dusuk tansiyonum yuzunden bayildigim, kameramin yere dusup ezildigi, insanlarin ve polisin basimda toplandigi, beni ayiltmaya calisip zorla yurutmeye calistiklari o yapis yapis NY yazi :))

    Genede cok severim GC!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KKT, kameranin ezilmesini hic sasirmadim ama uzuldum tabi! Demek GC da bayildin offf kotuymus ama o yapis yapis sicakta hakkaten bayilmamak zor! yaz geliyor bakalim :)

      Bende seviyorum da birazcik daha az insan olsa ;)

      Sil