13.3.12

Sagliktan Otesi Hikaye...



Hayatimin en karmasik duygusalliginda ki gunuydu sanirim dun. Kari-koca check-up a gittik ozellikle ben kendimi bi kac aydir yorgun halsiz hissediyorum cok. Ve kafamda hep, ince bir hastalik gelmis beni bulmus gibi senaryolarla yasiyorum son haftalarda. Neyse kanlar verildi kontroller yapildi. Tahlil sonuclarini beklemeye basladik makinadan otamatik cikacakmis sonuclar. Beyimin herseyi iyi cikti cok sukur benimki bi turlu cikmiyor doktor bi sorun oldu tekrar yapacagiz dedi. Dedi ve bende film koptu tabi o an kesin bisey gorduler bi kez daha bakacaklar diye dusunuyorum 30 dk falan bekledik doktor birilerini cagirdi icerde konusuyorlar  ve ben yaziyorum o sirada 'evet iste cikti bana nasil soyleyeceklerini konusuyorlar' falan diye beyimin basinin etini yemekle mesgulum. Neyse ikinci sonucta cikinca doktor yanimiza geldi ve sonucun cok garip oldugunu kan degerlerimin normalin cok altinda oldugunu ama saglikli gorundugumu ve makinanin yanlislik yaptigini bu yuzden kanimin tekrar alinacagini ve laboratuvara gonderilecegini soyledi. Benim dunyam tabiki yerle bir olmustu evet tam turk filmi sahnesi gibiydi sadece doktor 'fazla' bir ingilizceyle kelimeleri yalayip yutuyordu. Korkudan olsa gerek o fazla ingilizceyle yalayip yutulan kelimeleri rahatlikla anliyordum :).  Elli kere sorduktan sonra doktor kesinlikle makinanin hata yaptigina emin oldugunu soyleyip duruyordu. Ama makina beyime ve onca kisiye dogru soyluyordu da neden bana yalan soyluyordu. Tabiki bu bana hic mantikli gelmedi. Ben cok hastaydim biliyordum butun belirtilerde son haftalarda zaten benimleydi. Hemalocrit % 40-45 olmasi gerekirken bende % 19 du. Sabaha kadar 28 yillik hayatim aynen film seridi gibi gecti gozumun onunden ve karar verdim ki olmek istemiyorum. Zor bi aksamdi hayal gibiydi hersey sersemlemistim. Sabah cok erken saatlerde telefonla uyandik ve sonuclarin cok iyi oldugunu herseyin normal oldugunu soyledi doktor. Ilk defa sagligimla ilgili bolesine bi endise yasadim ve yasamak ne degerliymis saglik ne kadar onemliymis cok iyi anladim. Suan ne yorgunluk ne bitkinlik hissediyorum. Bilmem belki bole bisey yasamam gerekiyordu cunku son haftalarda resmen hicbisey yapmak gelmiyordu icimden hep yorgun bikkindim simdi ucup gitti hepsi sanki.

Ama tabi makine neden ben de hata veriyor anlayamiyorum! Spor salonunda koşu bandında kalp ritmini olcen ekran da beni normalin cok ustunde olcuyordu gercek olmıycak kadar hemde. Yani makinelerin olcemedigi bir bünyem var sanirim yada oyle bir hastaligim varki makineleri bozuyorum :) (acaba bu hastalik nedir simdi buna kafa yormamak istiyorum ama :P )

New York'a bahar coktan geldi agaclar tomurcuklandi bugun yarin ciceklenecekler sadece bunun icin bile hayat oyle guzel ki... Evet bugun tam bir sevgi kelebegiyim canim pek kiymetliymis demek ki :)

Benim korktugum basima gelmedi ama bunu yasayanlar var, yakinlari yasayanlar var herkese bol bol saglik diliyorum. Ve dun aksam kansizlik icin ne yenmesi gerekiyorsa hepsini hatmetmis biri olarak korkugum gibi bi sonuc cikmasada yasadigim belirtilerle biraz daha kanli canli olmak adina suan maydonoz kemiriyorum ki ben butun otlari cok severek yerdim simdi ne faydaliysa hepsini abartma zamani :)

28 yorum:

  1. çok geçmiş olsun New York Turca..kansızlığa pekmez iyi gelir diyeceğim ama..bulursan almamazlık etme:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) ilk aklima gelen pekmezdi zaten bakalim dogala yakin bisey bulabilirsem turk marketinde alicam.

      Sil
  2. vah yazık yahu! aşkolsun o makinalara.. ama insan kurdu mu başına geliyor zaten hep.. Neyse şükür sorun yok, iyisin.. De ben hem sana hem eşine acıdım.. o bekleme fasıllarında yazık.. geçmiş gitmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Deli Anne cidden askolsun o makinalara :) son zamanlarda da cok kurdugum icin evet geldi beni buldu diye dusunuyodum bi de. Cok sukur iyiyiz uzakta olunca sagligindan daha cok endise ediyorsun sanirim. Cok tesekkur ederim.

      Sil
  3. değerlerinin iyi çıktığına ve hasta olmadığına sevindim. Umarım bir daha böyle sağlığınla ilgi tedirginlikler yaşamazsın:) Demek New York'a bahar geldi haa, ne güzel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim hersey iyi :) evet bahar tum hiziyla geldi her yer civil civil :)

      Sil
  4. çok geçmş olsun tatlım.aşacağın en büyük panik olsun geçsin bitsin! hastalık zor iş allah evlerden ırak etsin.bol sağlıklı günler dilerimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim en buyuk panik bu olsun o da gercek olmasin tabi hepimiz icin. Cok tesekkur ederim herkese bol bol saglik...

      Sil
  5. Panik, tüm kötülüklerin anası sahiden. Neyse, geçmiş bitmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet Muge panik cok kotu benim bunyemede cok yakin bisi malesef :) ama bu sefer cidden farkli bi panikti cok tesekkur ederim :)

      Sil
  6. ayyy evet yaaa,sana bol bol sağlık diliyorum ama bunu gerçekten yaşayanlar var demi:((tüm hastalara şifalar diliyorum,sizide tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim bende herkese bol bol saglik diliyorum :)

      Sil
  7. Peki yeni gelen değerlerin nasıl cnm???


    Bende geçen haftadan beri aynı sorunu yaşıyorum :( zaten değerlerim çok parlak değildir benim ama kan testlerim de baya düşük çıktı. Akdeniz anemisinden şüpheleniyorlar. Şimdi o araştırılıyor hamilelik mi normalin altına bu kadar düşürmüş normal kansızlık mı yoksa akdeniz anemisi var mı yok mu?

    O yüzden okuyunca bir an nasıl yani dedim! :) moralmen iyiyim ama ben ilk 2 gün yedim bitirdim kendimi sonra daha kötü olduğuna karar verdim yaptığımın.. 10 gün sonra çıkacak test sonuçları beklemedeyim bende bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silacim ben o gece cok arastirdim hamilelikte cok normalmis ozellikle demir eksikligi. Yani senin ki hamileliktendir canim bide oncesinde de dusukse oyle cikmistir. Seni cok iyi anliyorum kendini yeme bitirme konusunda ama eminim seninkilerde iyi cikacak sonucta icinde bi canli buyuttun bebis gelince senin degerlerinde yukselir :)

      Benim korkum anemiden daha kotusu olmasiydi cunku yanlis sonuclar baya feciydi. Neyse ki laboratuvar sonuclarinda hersey normal.

      Sil
  8. Saglikla ilgili en ufak bir belirsizlik bile insanin aklini basindan aliyor. Sagliktan otesi yok diye bosa denmiyor. Cok gecmis olsun NYTurca'cim! Yaban ellerde olup, hasta olmak da ayri bir endise konusudur bilirim, ama yaninda es'in varsa, destegin varsa, asilir her sey;)
    Tekrar gecmis olsun, gitmis olsun canim, opuyorum seni;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Sevgicim yaban eller konusunda beni cok iyi anlarsin ve tabi dediginn gibi yaninda destegin varsa evet hersey asilir ;) bende seni opuyorum canim :)

      Sil
  9. ah canım yaaa çok çok geçmiş olsun...cidden herşeyin başı sağlık diolarda insana dank etmiyor...Allah cümlemize sağlık sıhhat ve huzur versin bebişim muah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) evet canim boyle bi korkmayinca cok anlamiyor insan sagiliginin degerini malesef. Bol bol saglik hep saglik hepimize opuyorum :)

      Sil
  10. Yaaa ben seni blogunu okursam ağlarım yaa, türkiyede ölcem galiba diye diye, ama ben gezmek tozmak istiyommm heoff :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin :) saglikla ilgili olan posta yorum yapinca ve ben birden sadece olcem kismini okuyunca korktum! neyse ki hic alakasi yokmus bosversene saglikli olduktan sonra gezersin gelirsin ne var ki ;)

      Sil
  11. Doğru diyosun gezeriz elbet sağlıklı olduktan sonra, şu uçak biletleri accık daha ucuz olaydı herşey çok daha güzel olurdu ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucak biletleri konusunda haklisin servet resmen ama nisan mayis eylul ekim daha uygun oluyor yazin iyice abartiyorlar fiyatlari

      Sil
  12. geçmiş olsun . fotolar cok gzuel.

    banada beklerim;

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Tesekkur ederim ikisi icin de :)

    YanıtlaSil
  14. canım benim önemli bişey olmamasına çok sevindim. sağlık çok önemli gerçekten, pekmez kan yapar kuzum, domates de öyle, ama domates çok yiyince sivilce yapıyor. dikkat et kendine canım öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubitosum,bende cok sevindim onemli bisey olmamasina sagligin degeri kaybetme hissiyle anlasiliyor degil mi? Pekmez bulamiyorum burda ama :( domates cok severim tesekkur ederim canim bende cok optum :)

      Sil
  15. fotoğraflar pek güzel:) geçmiş olsun buarada... Kuru üzüm, pekmez ve demir şurubu ile kansızlığı atlatmıştım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Gecti diyelim pek kansizlik yok gibi ama onlemleri aliyorum :)

      Sil