16.1.12

Manasiz duygusal baglar (!)

Bir onceki postta gecen hersey nasilda degismis. 

1- Emlakciya super bi hatun demisim ki bu nasil bi yanilgidir allahim! Bundan sonra tek emlakci tanirim o da Mamba ;) 

2- Evet o ev olmadi bu noktada su kalip hemen hayatimiza giriyor "herseyde bir hayir vardir" ama gercekten oyleymis cok daha iyi bi evle karsilastik iyiki orasi olmamis.

Bu olaydan sonra aslinda daha onceki olaylardan da edindigim kendim hakkinda ki su durum beni sinir ediyor. Mesela ben bu evi begendim ya hemen duygusal bag kuruyorum daha iyisi ciksa da karsima yok mumkun degil o bag kopmuyor. Illa bi sorun cikacak ki ben eksileri gorebileyim! Bu aynen teknolojide bile cereyan ediyor. Telefonumun daha yeni modeli ciksada oyle zor ayriliyorum ki ondan. Allahtan beyim sayesinde teknolojinin ucunda yasiyoruz da bende teknolojinin nimetlerinden yararlaniyorum. Telefonla duygusal bag kurulur mu allasen ya! 

Konuyu New York'a getiriyorum simdi... Mesela burda insan iliskilerinde sole bi durum var bi konu hakkinda istemedigin seyler mi oluyor bi insanla aranda, istedigini soluyorsun ama sole oluyor hakaret vari soylemler, ses yukselmesi, sinir belirtisi yok anti turkish stayla yani :) simdi bu hicte super olmayan! hatun emlakciyla resmen psikolojik savas verdik kim kazandi baslarda o gibiydi ama son noktayi biz koyduk. Yaban ellerde kazandigimiz bir basaridir bu :) neden buralara geldi olay tabiki benim duygusal bag olayim yuzunden bence. Evi gorunce guya cok begendigimi belli etmeyecektim ama iste sole tadilat var bole yenilenecek falan filan derken benim gozler isildadi yuzde belirgin bi gulumseme falan nasil belli etmeyeceksem artik. Oysa ki giderkende baya dirayetliydim cunku onceki emlakci savasimizda da aynen bole oldu ve o kazandi. Evi tutana kadar hersey hemen olacak tuttuktan sonra nasil bi kivirmalar iyyy...

Neyse iste asil anlatmak istedigim su; yabanci bi ulkede herseyi ama herseyi yasayarak ogreniyorsunuz tavsiye, akrabalik, tanidik falan hakgetire oldugundan deneme yanilma yontemiyle ilerliyorsunuz her konuda. Sifirdan ogreniyorsunuz herseyi zor tabi bu yorucu. Ama mutlaka kattigi cok sey vardir. Gurbette ki insan ruhiyeti inisli cikisli zaten ole iste... Bu postta yeni evden delicesine bi yorgunlukla ve kacak bir internet baglantisiyla ipadden yaziliyor resimde yukleyemedim ondan. Resim olarak uzun tirnakli tatli gorunen bir cadi dusunun bilin bakalim o kim ;))

P.S 1- Burada bahsedilen hicbir emlakci Turk degildir. Ama bi tane cok super bi Turk hatun emlakci var tanistigim bakiniz akillanmayan ben ehe ehe :)

P.S 2- Tutmadigimiz evi sahiplenme nedenlerimin basinda tadilattan gececek tertemiz olacak olmasi vardi ya hani bu ev zaten her tarafi yeniden yapilmis mis gibi ohhh :) 

P.S 3- En onemli cikarilacak ders sudur ota oka duygusal bag kurmanin hic manasi yok her zaman daha iyisi bulunabilir sakin akli basinda olmak gerek bide herseyin hayirlisi var tabiii ;)

6 yorum:

  1. canımm öncelikle hayırlısı olsun herşeyde vardır bir hayır. gerçi ben de senin gibiyim bi kere bişeyi beğendim mi vazgeçmem mümkün değil zaten zor beğenmiş oluyorum vs vs. biz de geçenlerde mobilya bakarken bi tv ünitesi beğendim ben ilk defa! nişanlım çok pahalı alamam diyo yok ben illa tutturdum alcaz diye. beğendim ya gözüm başka bişey görmüyo. neyse sonra hakikaten daha hoşuma giden bi modelle karşılaştım da vazgeçtim :))

    YanıtlaSil
  2. her şahsı muhteremin en az 1 tane nefret ettiği emlakçı vardır benim bile varr:)) o halde eşittir benden nefret etme ihtimali onal bir çok insan varr aman allahım böle düşününce korktum valla:DD hehe yok lan nerden olsun(bunu iç ses sölüyo) o kadar paralıyorumki kendimi işşimi yaparken beğenmeyenin başına ben kadar taş düşsünn! ay senin kısmetinde öbür ev varmış şekerim sev onu sarıl:) güle gülede otur;) mucks!

    YanıtlaSil
  3. Tubitos, tesekkur ederim canim. Sana da kolay gelsin daha butun ev dosenecek ama inan ki Turkiye'de cok fazla cesit var mutlaka begenecegin biseyler bulacaksin sakin ol sen ;)

    YanıtlaSil
  4. Mambacim, ic sese siddetle katiliyorum seker emlakci seni ;) Burda ki olay cok farkli milletlerden olunca daha bi sarpa sariyo. Evet sevdim sarildim ona tesekkur ederim sekerim :)

    YanıtlaSil
  5. yeni eviniz hayırlı olsunn:) eş dost kayırmalarını ilk kez yurt dışındayken özlemiştim :)
    insan özlüyor yaa bu tip şeyleri oralarda:P
    senin içine sinen olsun gerisi mühim değil.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Pembe fiyonk, tesekkur ederim, icime sindi sonunda :) sorma o tanidik es dost kolayliklari ozleniyor tabi...
    Sevgiler

    YanıtlaSil